Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
General Membrane: Oprim apa, captăm Soarele

Panouri solare » Panouri Foto Voltaice | 03 aprilie 2013
General Membrane:  Oprim apa, captăm Soarele

Pentru General Membrane, soluţia completă înseamnă inclusiv proiectul electric, optimizarea implementării prin reducerea încărcării pe unitatea de suprafaţă, garantarea impermeabilizării, controlul temperaturii suprafeţelor şi al riscului apariţiei şi propagării incendiilor pe suprafeţele de acoperiş prevăzute cu panouri fotovoltaice. Toate acestea reprezintă în final alegerea corectă a elementelor care definesc proiectul: modulele fotovoltaice, structura suport, învelişul impermeabilizant, reducerea riscului de incendiu, controlul temperaturii la nivelul suprafeţelor cu expunere directă la radiaţia solară.

GENERAL MEMBRANE ROMÂNIA oferă prin divizia sa specializată GENERAL SOLAR o gamă completă de soluţii pentru proiectarea şi implementarea ”la cheie” a sistemelor fotovoltaice.

Impactul vizual şi optimizarea încărcării structurii de rezistenţă a clădirilor. Alegerea
modulelor fotovoltaice în funcţie de tehnologia constructivă.

Soluţia premium este reprezentată de General Solar PV®: Sistemul Fotovoltaic Impermeabil Integrat presupune aplicarea în aderenţă totală a unui modul fotovoltaic, flexibil în tehnologie şi amorf, cu triplă joncţiune, pe un substrat de membrană hidroizolantă cu caracteristici tehnice speciale, ce rezistă la temperaturile ridicate specifice suprafeţelor de acoperiş în anotimpul cald, precum şi la acţiunea radiaţiei ultraviolete. Rezultatul este un sistem cu dublă utilitate (impermeabilizare şi producţie de energie) ce beneficiază de o garanţie de 20 de ani pentru impermeabilizare şi 25 de ani împotriva pierderilor de putere ale modulelor fotovoltaice. Soluţia standard este reprezentată de modulele fotovoltaice clasice (rigide) în diferite tehnologii constructive (mono sau policristaline, thin film CIGS, CdTe) destinate atât acoperişurilor, cât şi faţadelor. Gama de module fotovoltaice rigide cuprinde produse cu un excelent raport preţ/calitate, oferite de mari producători europeni şi asiatici.

Afectarea învelişurilor impermeabilizante. Alegerea structurii suport.
Structuri suport fără prindere mecanică (pentru acoperişuri tip terasă sau cu pantă redusă):
Sistemul General Fix®, inovaţie brevetată şi dezvoltată în colaborare cu Velcro – structuri

Structuri suport cu prindere mecanică special proiectate pentru diferite tipuri de acoperişuri (ţiglă, olane, tablă fălţuită sau profilată, plăci pe bază de ciment etc.).
Sunt sisteme completate printr-o gamă bine definită de soluţii locale pentru impermeabilizare: benzi bituminoase sau butilice, autoadezive, autosigilante şi masticuri pentru sigilarea în zonele de perforare.

Soluţii rezistente la acţiunea factorilor de mediu pentru impermeabilizare pe suprafeţe
mari. Produse speciale: membrane bituminoase sau soluţii lichide.

Sunt produsele din gama Phoenix (Phoenix Solar, Phoenix Solar Tech, Phoenix Solar Mineral, Halley Solar) care se utilizează în combinaţie cu sistemul General Solar PV, dar pot fi disponibile şi pentru pregătirea suprafeţelor unde se montează module fotovoltaice rigide pe structuri suport.Soluţii pentru reducerea riscului de incendiu şi limitarea propagării acestuia. Soluţii protective, reflectorizante pentru reducerea efectului de încălzire la nivelul suprafeţelor expuse direct la radiaţia solară.
Sunt produsele din gama Cut Fire (Phoenix Solar CUT FIRE, Phoenix Solar Tech CUT FIRE,
Phoenix Solar Mineral CUT FIRE).

Pentru un „acoperiş activ” care reduce smogul ACTI ROOF: noua șindrilă ecologică fotocatalitică

Şindrila ecologică ACTI ROOF de la Tegola România conţine granule fotocatalitice speciale, acoperite cu dioxid de titan (TiO2) – această substanţă este activată de razele UV şi declanşează un proces de oxidare care transformă poluanţii (NO, NOX, CO etc.), veniţi
în contact cu acoperişul, în săruri (nitraţi şi carbonaţi) ce vor fi spălate de apa de ploaie. Aceste săruri nu sunt toxice, fiind aceleaşi pe care le găsim în apa îmbuteliată comercializată, cu concentraţii mult mai mici decât cele impuse de legile privind apa potabilă.
Şindrilele fotocatalitice ACTI ROOF sunt soluţia perfectă pentru acoperişuri deoarece,
pe lângă caracteristicile estetice şi impermeabilizante, asigură:

  • Anti-poluare: transformă poluanţii în săruri non-toxice;
  • Auto-curăţare: împiedică aderenţa substanţelor poluante la acoperiş datorită prezenţei dioxidului de titan cu care sunt acoperite granulele fotovoltaice;
  • Efect antibacterian: au proprietăţi antifungice şi reduc semnificativ cantităţile de alge sau bacterii care ar putea fi prezente pe acoperiş.
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri