Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
MasterSeal Roof - o investiție pe termen lung

Mansarde » Hidroizolatii | 29 ianuarie 2021

 

Orice clădire are nevoie de o protecție externă cu ajutorul căreia să se evite deteriorarea cauzată de intemperii și diverse efecte ale climatului sau poluării. Ca parte a anvelopei clădirii, acoperișul are un rol decisiv în durabilitatea structurii, fiind principala barieră care împiedică pătrunderea apei prin suprafețele lui orizontale sau înclinate. Acoperișul protejează nu doar structura în sine, ci și instalațiile, bunurile din interior și sănătatea celor ce utilizează imobilul. Iată de ce este con­si­derat una dintre zonele critice ale unei struct­uri construite, iar o protecție de bună calitate este totdeauna necesară. Cum principalul lui rol, pentru care a fost inventat în zorii civilizației umane, este protejarea de umiditate, și în zilele noastre preocuparea de bază trebuie să fie aceeași: obținerea unei suprafețe impermeabile, care să reziste la schimbările de temperatură și la agre­siuni ale mediului. Pentru aceasta, Master Builders Solutions  a creat durabilul sistem de rășini lichide MasterSeal Roof, care poate fi folosit nu doar pentru clădiri noi, ci în mod special în renovări sau modernizări, unde alte sisteme au dat greș sau nu s-au ridicat la standardele așteptate. 

Soluție rapidă de impermeabilizare

Perioada de pandemie, pe care sperăm să o încheiem cu bine, a reprezentat totuși pentru mulți o oportunitate de reevaluare a priorităților. În mod nu tocmai surprinzător, dată fiind reducerea activității în anumite sectoare economice sau în instituții, a fost momentul rezolvării unor probleme ale proprietăților administrate – au fost realizate acele reparații, îmbunătățiri, modernizări care poate așteptau de ani de zile. S-au făcut investiții pe termen lung, făcând cumva abstracție de presiunea timpului; acele lucrări pe care este teribil să le faci când „arde”. Mulți dintre noi știu ce înseamnă să trăiești sub stressul că picură prin acoperiș, tocmai în timp ce lucrul este în toi sau... vine sezonul ploilor, ninsorilor, înghețului. Ase­menea momente sunt excelente pentru a reașeza lucrurile, făcându-ne un inventar asupra a ceea ce avem de fapt, nu ceea ce avem doar pentru câteva luni până se strică. Pentru impermeabilizarea acoperișurilor a fost și este încă momentul potrivit; altfel, vom uita din nou că trebuie reparat, până la prima picătură care apare prin tavan. Și vestea bună e că nici nu avem nevoie de foarte mult timp pentru asta: dacă există o soluție rapidă, atunci aceea este cu siguranță Master­Seal Roof. Se poate lucra continuu, fără pauze, independent de celelalte lucrări de pe șantier, deoarece membranele lichide se întăresc rapid, cu rezultate imediate. Membranele poliu­re­tanice și poliureice capătă o rezistență durabilă în mai puțin de un minut de la aplicare, fiind proiectate să oprească apa din exterior sau să o rețină în interiorul structurii de beton atunci când este nevoie, eliminând-o lent datorită per­meabilității la vapori.

Sistemele pe bază de membrane lichide MasterSeal creează o barieră impermeabilă, având caracteristicile fizice optime pentru a face față mișcărilor dinamice la o gamă largă de proiecte de structuri, date fiind variațiile climatice posibile într-un climat temperat excesiv ca al nostru. Când sunt combinate cu anumite game de grunduri speciale și straturi de acoperire, rezultă sisteme pentru diverse aplicații cum ar fi acoperișuri, balcoane, parcări, subsoluri, chiar tuneluri sau rezervoare, lucrări greu de abordat, de multe ori ascunse.

 

Gama specială pentru acoperișuri

Sistemele MasterSeal Roof, concepute pentru acoperișuri, includ materiale poliuretanice și poliureice hibride, utilizate la nivel global de peste 20 de ani și îmbunătățite constant în urma cercetărilor, aflându-se în prim-planul soluțiilor pentru acoperișuri. Peste 15 milioane de metri pătrați de acoperiș MasterSeal Roof au fost aplicați la nivel mondial în ultimii 10 ani. Aceste sisteme sunt potrivite pentru toate condițiile climatice cu care se confruntă pe orice continent, de la iernile severe din Mongolia până la atmosfera tropicală din Singapore și la căldura uscată din Australia. Soluțiile pentru acoperiș din gama MasterSeal Roof sunt proiectate așadar pentru a proteja acoperișurile terasă sau înclinate din medii agresive, chiar și în locații în care se întâlnesc variații termice extreme. Mem­branele fixate monolitic pe substrat sunt capabile să reziste efectelor vântului, temperaturilor ridicate, șocului termic și se pot acomoda la mișcări structurale rezonabile. Unul dintre atributele cheie ale sistemelor MasterSeal este așadar capacitatea de a face față fisurilor dinamice care apar în timpul sau după construcție. Un alt aspect important este faptul că, atunci când sunt perforate accidental, nu permit ca apa să intre pe dedesubt.
Alegerea sistemelor de membrane bicomponente aplicate prin pulverizare reprezintă o garanție pentru toți actorii implicați într-un proiect de etanșeizare a acoperișului terasă. În primul rând, arhitecții au la dispoziție o soluție rapidă, estetică, verificată în timp, pusă în operă de echipe specializate, care nu au nevoie de foarte multe indicații tehnice. Membranele MasterSeal, aplicate în strat subțire, respectă îndeaproape arhitectura clădirii, intervenind doar cu noutatea cromaticii, pentru care se poate opta dintr-o gamă largă de nuanțe personalizate. Sunt posibile abordarea suprafețelor verticale, hidroizolarea rapidă a detaliilor, deschiderilor și străpungerilor, cum ar fi cele pentru ventilatoare, luminatoare și coșuri de fum.

Un avantaj major este că acoperirea nu prezintă suduri sau suprapuneri și este capabilă să reziste inclusiv la rădăcini de plante, cum se întâmplă în cazul acoperișurilor verzi sau al altor amenajări similare peste spațiile locuite.

Produsele MasterSeal pot fi utilizate astfel pentru renovarea acoperișurilor vechi, fără necesitatea de a îndepărta mem­branele existente, ci doar prin pulverizarea in-situ peste vechea hidroizolație, oferind o soluție simplă și rapidă de mentenanță.

 

online-planning.master-builders-solutions.com/ro

Prin Online Planning Tool, proiectanții, arhi­tecții, contractorii și beneficiarii își pot alege solu­țiile opti­me din gama extrem de variată a produselor și sistemelor Master Builders Solutions. Aceștia tre­buie să parcurgă câteva etape simple: să se logheze la platforma dedicată, să selecteze tipul de proiect (pentru imper­mea­bilizarea acoperișurilor, în speță), să aleagă una dintre specificații (aplicare prin pulverizare sau manuală, ori realizarea unui aco­periș cu rezistență chimică), să dea câteva detalii despre dimensiunea proiectului și... pro­gramul îi ghidează automat, pentru ca la final să primească recomandarea tehnică, incluzând ducumentația aferentă, inclusiv detalii în format CAD sau DWG.

 

- Are o interfață rapidă, concepută într-un mod intuitiv;

- Permite crearea de scenarii diferite sau implementarea de modificări în cele existente;

- Se poate adapta la disponibilitatea produselor și legislației locale, luând în calcul armonizarea cu specificațiile internaționale;

- „Responsive Design”: adaptabilitate la diverse tipuri de display-uri, deci se poate lucra oriunde, cu un terminal adecvat;

- Permite definirea condițiilor și dimensiunilor structurii, verificând opțiunile detaliate;

- Puteți descărca întreaga documentație a proiectului, organizată pe fișiere.   

 

Divizia de produse chimice pentru Construcții

a BASF devine entitate independentă sub denumirea Master Builders Solutions.

 

 

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri