Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
Panouri fotovoltaice în sistem integrat

Panouri solare » Panouri Foto Voltaice | 24 mai 2012
Panouri fotovoltaice în sistem integrat

Specialiștii în sisteme moderne pentru acoperiș în terasă au observat că montajul panourilor fotovoltaice poate avea efecte distructive, perforând și deteriorând termoizolația și hidroizolația.
Iată de ce puternicul producător german Paul Bauder GmbH & Co. KG a conceput și lansat pe piață panourile fotovoltaice BauderSOLAR, dotate cu sisteme de prindere care nu afectează acoperișul, oferind în același timp echipamente de înaltă performanță pentru obținerea energiei electrice din radiația solară.

În Germania, una din 5 hidroizolații pentru acoperiș în terasă și una din 5 termoizolații pe căpriori sunt realizate cu ajutorul produselor Bauder. În acest context, dorința utilizatorilor de a obține energie electrică din panouri fotovoltaice este lăudabilă, dar unele montaje nu sunt realizate corespunzător, anulând avantajele ecologice oferite de aceste sisteme de acoperiș. Nu toate panourile solare au sisteme de prindere capabile să protejeze suprafața suport, creându-se punți termice sau zone predispuse la infiltrații, care nu pot fi remediate ulterior. Specialiștii Bauder au înțeles că această problemă se poate rezolva doar prin realizarea unui sistem adaptabil, integrat, a cărui proiectare să poată fi făcută ținând cont de toate elementele componente.
Elementul distinctiv al sistemului BauderSOLAR Solfixx System este instalarea fără nicio penetrare, deci fără deteriorarea hidroizolației și a termoizolației, fiind stabil pe orice tip de suprafață datorită posibilității umplerii substructurii cu balast. Orice solicitare care intervine asupra panourilor rămâne ușor de tolerat.
Există două tipuri de sistem, în funcție de stratul final al terasei: cel cu balast și cel cu sudare pe membrane aparentă. Unităţile sunt uşoare, având greutatea de numai 13 kg/mp şi pot fi instalate pe beton, sistem de terasă sau metal profilat.

Proiectarea panourilor fotovoltaice a fost făcută astfel încât să ofere maximă siguranță utilizatorului, dar și un montaj cât mai simplu pentru cei care le instalează. La baza acestui concept stă de fapt expertiza tehnică a celor peste 150 de ani de experiență în colaborarea cu constructorii și arhitecții a companiei Bauder.
Cu sistemele BauderSOLAR FD 5 şi BauderSOLAR LD 20, se găseşte pentru fiecare acoperiş terasă soluţia fotovoltaică optimă, iar prin revoluționarul Solfixx System a fost găsită soluția pentru eliminarea oricărui sistem de străpungere, panourile fiind susținute doar de propria greutate și de o proiectare modulară specială care le conferă o stabilitate deosebită pe suprafața suport, inclusiv în momentul manifestării intemperiilor.

Bauder este unul dintre cei mai mari producători europeni de sisteme pentru acoperiș în terasă sau în pantă, compuse din membrane bituminoase, membrane din material plastic şi sisteme de termoizaţie din poliuretan, oferind proiectanţilor şi aplicatorilor soluţii complexe, sigure, într-o gamă diversificată de sortimente, adaptate nevoilor specifice şi bugetului. Cu ajutorul consultanților și tehnicienilor proprii, Bauder România oferă soluții integrate pentru orice tip de solicitare, putând proiecta cu ajutorul unor programe dedicate sisteme de panouri fotovoltaice adaptate oricărui tip de acoperiș terasă sau acoperiș verde.

Caracteristicile BauderSOLAR

1. Protejarea acoperișului
 • proiectare optimă pentru a nu afecta sistemul de acoperiș;
 • protecție din polipropilenă;
 • cheltuieli reduse de mentenanță.

2. Eficiență ridicată
 • module fotovoltaice cu eficiența de 15,7%;
 • putere electrică maximă obținută la o înclinare de 10°.

3. Simplu şi rapid de instalat
 • sistem de prindere simplu, care nu necesită scule speciale;
 • compatibilitate perfectă între modul și substructură;
 • soluţii flexibile de instalare pe sisteme de acoperiş diferite;
 • posibilitatea demontării rapide, mecanice și electrice;
 • cablaj integrat.

4. Proprietăți fizice și încărcări
 • greutatea este mică, gândită pentru acoperișuri ușoare;
 • sticlă certificată în conformitate cu standardele germane;
 • rezistență deosebită, testată în tunel de vânt;
 • stabilitate dimensională;
 • substructură din polipropilenă, rezistentă la razele UV.
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri