Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
Pentru clădiri cu performanțe nZEB: vata minerală de sticlă URSA

Termoizolatii » Termoizolatii | 28 aprilie 2021

 

Chiar dacă pare greu de crezut, clădirile consumă cea mai mare parte a resurselor energetice ale planetei, surclasând domenii precum industria sau transporturile. În Uniunea Europeană, peste 40% din energia produsă este alocată construirii și exploatării clădirilor, procentul fiind chiar mai mare în zonele cu climă rece. Acesta este contextul în care au fost redactate și asumate reglementările nZEB privind îmbunătățirea performanțelor energetice ale clădirilor, prin eficiența superioară a tehnologiilor de climatizare (încălzire/răcire), utilizând surse regenerabile de energie, și prin reducerea pierderilor punând în operă materiale termoizolante de cea mai bună calitate. În primul eșalon al eforturilor de a aduce drastic bilanțul energetic al unei construcții se află producătorii de vată minerală, iar URSA România demonstrează an de an că soluțiile propuse de această companie sunt printre cele mai bune, complete și economice metode de a ne atinge scopul. Subiectul este deosebit de important în această perioadă, când trebuie să ne adaptăm la noile directive europene, reducând consistent în același timp cheltuielile alocate climatizării diferitelor tipuri de imobile.

 

Obținerea de energie din surse regenerabile (panouri solare, pompe de căldură etc.) este un aspect important, dar toate efor­tu­rile ar fi în zadar fără o ter­mo­izolare performantă, care să vizeze toate elementele de con­struc­ție exterioare și interioare, de la fundație la acoperiș, fără punți termice care provoacă în lanț o serie întreagă de neplăceri și consumuri inutile. Termoizolarea nu reprezintă mai mult de 5% din costurile rea­li­zării unei construcții, dar avantajele sunt evidente. Încălzirea reprezintă peste 75% din necesarul de energie al unei clădiri. La nivelul aco­pe­rișului, cea mai complexă structură dintr-o clădire (dacă este realizată în sistem complet), conductivitatea ter­mică λ al materialului ter­mo­izolant ar trebui să se situeze, orien­tativ, în jurul valorii de 0,035 W/mK, pentru a obține o izolare ter­mică foarte bună, la o grosime a stratului relativ redusă, care să poată fi integrată fără probleme în structura acoperișului. Există, într-adevăr, și alte materiale pe piață cu proprietăți termoizolante similare sau poate superioare, dar nicunul nu poate reprezenta o sumă ase­mănă­toare de avantaje. Vata minerală de ultimă generație, perfect incombustibilă (clasa A1 - cea mai sigură soluție din acest punct de vedere, spre deo­sebire de alte materiale de pe piață), este fabricată cu lianți care asigură un mediu sănătos și nu degajă gaze toxice la temperaturi ridicate - cauza celor mai nu­meroase situații dra­matice în caz de incendiu. Aceasta s-a dovedit, de asemenea, o soluție excelentă și pentru fonoizolare, cu un transfer natural al umidității între interiorul și exteriorul con­strucției. Soluțiile URSA pot fi adaptate oricărui tip de construcții (de zidărie, beton sau lemn), cu orice destinație, pentru o clădire nouă sau modernizarea uneia vechi, ce trebuie adusă la stan­dardele mo­men­tului.

Pierderile de energie pot fi controlate eficient și integrat cu ajutorul straturilor de vată minerală, ceea ce poate însemna reducerea facturilor de consum cu până la 75-80 %, îmbunătățind în același timp confortul general. Este un avantaj pe care nimeni nu îl poate neglija, mai ales dacă este de acord cu trendul actual de reducere a poluării și a amprentei de carbon a clădirilor.

 

Pentru a realiza o izolare termică și fonică integrală a construcțiilor, URSA vine cu soluții dintre cele mai variate:

 

·         Gama URSA Glasswool – vată de sticlă cașerată sau necașerată pentru acoperișuri înclinate și mansarde locuite, fațade ventilate, ziduri de compartimentare, poduri nelocuite, planșee, pardoseli, case de lemn sau hale industriale, aplicații navale sau izolații tehnice.

·         Gama URSA Terra – vată minerală pentru pereți de com­par­ti­mentare, hale industriale, pereți și plafoane de subsoluri, garaje sau crame.

·         Gama URSA Tech – saltele din vată minerală de sticlă cu fibre ver­ticale, pentru izolarea pro­fe­sională a instalațiilor, rezervoarelor sau containerelor de orice tip și formă.

·         Gama URSA Air – produse pentru realizarea canalelor de venti­lație și climatizare.

·         Pentru acoperiș, vata minerală este cea mai utilizată soluție de termoizolare, având costuri reduse și punere în operă rapidă, folosind integral și fără adaosuri structura clasică a unei șarpante, mai ales că greutatea adăugată este neglijabilă. Fiind elastică și comprimabilă, vata minerală poate fi utilizată pentru orice tip de acoperiș, cu orice formă. Proprietățile excelente de absorbție a undelor sonore de diferite frec­vențe o fac potrivită pentru am­­plasarea sub orice tip de în­veli­toare, oferind confortul acustic al mansardelor. Din oferta URSA Glasswool, pot fi menționate varian­tele saltelele de vată minerală de sticlă SF32, SF34 și SF38 (auto­portantă). Una dintre aceste game este cu siguranță soluția potrivită pentru a vă personaliza proiectul și a respecta exigențele privind consumul de energie.

 

 

 

Folia de difuzie URSA SECO 0,02

O problemă importantă pentru rezistența în timp a acoperișurilor este transferul de vapori dintre interior și exterior, în paralel cu protejarea structurii de umi­di­tatea din precipitații intervenită accidental. În acest scop, a fost concepută folia URSA SECO 0,02, permeabilă la vapori dar impermeabilă la apă, cu margini autoadezive, utilizată ca strat de difuzie sub învelitoare. Riscul de condens și infiltrații dispare, iar acoperișul este perfect protejat pentru o durată de viață îndelungată. Această folie anticondens are rezistență crescută la rupere și perforare datorită materialului pe bază de polipropilenă țesută, în 3 straturi, rezistență la vânt, datorită marginilor autoadezive de pe ambele fețe ale foliei și rezistență crescută la agenții de protecție a lemnului. Mai mult, marcajele de suprapunere ușurează montajul corect pentru obținerea unei protecții optime.

 

Pentru a veni în întâm­pi­narea celor care vor să gă­sească cea mai bună soluție pentru izolarea unei construcții, fie că sunt arhi­tecți, constructori, montatori de acoperișuri, dezvoltatori sau beneficiari direcți, URSA a dezvoltat serviciul izolezdestept.ro. Aici pot fi obținute, introducând datele lucrării, oferte per­so­nalizate care includ cel mai potrivit tip de vată minerală, necesarul de materiale, consultanță gratuită, condiții avantajoase de livrare și alte servicii necesare unei lucrări de înaltă performanță. 

 

 

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri