Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
SAINT-GOBAIN ÎŞI REAFIRMĂ ANGAJAMENTUL PENTRU ATINGEREA OBIECTIVULUI “ZERO EMISII DE CARBON” PÂNĂ ÎN 2050

Ultimele stiri » Mansarde si Acoperisuri | 25 septembrie 2019

 

Saint-Gobain anunţă semnarea pactului global „Business ambition for 1.5°C”, ca parte a Summit-ului pentru Acțiuni Climatice organizat de Organizația Națiunilor Unite la New York. Astfel, compania se angajează să atingă un nivel net al emisiilor de dioxid de carbon egal cu zero până în anul 2050, în conformitate cu scenariile privind limitarea încălzirii globale la 1,5° C, pentru a diminua cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice, aşa cum indică ultimele analize.

 

Astfel, Saint-Gobain răspunde unui apel la acțiune emis de o largă coaliție formată din reprezentanţi ai comunităţii de afaceri, ai societăţii civile și liderii ONU, pentru a contribui la menținerea încălzirii globale la un nivel de 1,5° C peste nivelurile pre-industriale.

 

Saint-Gobain va lucra în continuare la atingerea obiectivelor și măsurilor interimare ținând cont de specificul proceselor și ciclurilor sale de investiții.

 

„Saint-Gobain creează, produce și distribuie soluții care contribuie la reducerea emisiilor de CO2, inclusiv soluții de izolare termică ce promovează eficiența energetică. În doar trei luni, datorită economiilor de energie, soluțiile noastre izolatoare compensează emisiile de CO2 realizate în timpul procesului de producţie. Grupul contribuie deja la o îmbunătățire a eficienței energetice și la reducerea emisiilor de carbon pe pieţele de construcții, transport și industrie pe care activează. Prin acest angajament, Saint-Gobain face un pas mai departe pentru a-și reduce propriul impact. Viziunea pentru anul 2050 determină în mod esenţial politica noastră de investiții pe termen mediu și lung, precum și parcursul industrial al companiei, programele de cercetare și dezvoltare sau strategia noastră de dezvoltare a produselor”, a declarat Pierre-André de Chalendar, Președinte-Director General al Grupului Saint-Gobain.

 

Saint-Gobain s-a angajat deja să reducă emisiile sale de CO2 cu 20% între 2010 și 2025. Astfel, au fost deja implementate diverse programe și măsuri pentru a sprijini acest obiectiv, cum ar fi, de exemplu, stabilirea unui preț intern al carbonului, unul pentru investiții și unul pentru proiectele de cercetare și dezvoltare, pentru a orienta deciziile de afaceri către soluții care să genereze un conținut redus de carbon.

 

Saint-Gobain este, de asemenea, una dintre cele 127 de companii la nivel mondial incluse în 2018 pe lista celor care derulează acţiuni cu impact în domeniul schimbărilor climatice (“Climate Change A List”), stabilită de organizația mondială CDP. Obiectivele sale de mediu pentru 2025 au fost validate prin inițiativa „Obiective Bazate pe Știință”.

 

 

 

Despre Saint-Gobain

 

Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, creează, produce şi distribuie materiale şi soluţii care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi.  Acestea pot fi găsite pretutindeni, în locurile în care trăim şi în viaţa de zi cu zi: în clădiri, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale. Ele oferă confort, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice. Cu vânzări de 41,8 miliarde de euro în 2018, Saint-Gobain operează în 68 de ţări şi are peste 180.000 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii despre Saint-Gobain, vizitaţi www.saint-gobain.com şi accesaţi contul de Twitter @saintgobain. În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER,  PAM,  Rigips şi Weber, cu aproximativ 1800 de angajaţi și operează 22 de linii de producţie în 13 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

 

 

 

 

Contact media

 

Saint-Gobain Romania                                                           

Irina Di Conza                                                              

E-mail: Irina.DiConza@saint-gobain.com                                   

Tel 0751 123 322                                                                      

 
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri