Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
Seria stadioanelor acoperite cu membrane Low & Bonar continuă

Invelitori » Acesorii | 07 martie 2018

 

După stadioanele din Polonia (Miejski Stadium Poznan), Turcia (Konya Torku Arena), Germania (Schalke – Veltins Arena și Mercedes Benz Arena Stuttgart), a fost finalizat și stadionul din Volgograd – Rusia, modernizat special pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2018. Referitor la acest stadion, reprezentantul Low & Bonar a declarat: ”Folosind tehnologia noastră pentru materiale MEHGIES®Valmex®, echipa de Research & Development a dezvoltat o soluție personalizată care permite un design vizual dinamic, membrana fiind produsă la fabrica noastra din Fulda – Germania. Odată instalată, membrana Valmex®este durabilă datorită calității produsului, economisind costurile de întreținere și înlocuire pe termen lung, ceea ce sporește durabilitatea construcției. În cele din urmă, membrana Valmex® produsă de Low & Bonar oferă o experiență de înaltă calitate pentru vizitatorii și utilizatorii stadionului, care va continua în toate condițiile meteorologice din deceniile următoare”. 

 

 

Stadionul Dinamo din București - studiu de caz

Împreună cu colaboratorii noștri, ne-am imaginat cum ar arăta stadioanele a două dintre cele mai iubite echipe din România: Dinamo și Rapid. Știm că ele vor trebui modernizate pentru EURO 2020, așa că... de ce să nu obținem maximum de eficiență: un design impresionant, utilitate, capacitate și un cost redus? Totul cu o translucență ridicată, un impact minim asupra mediului și o garanție de până la 20 de ani pentru membrana din care va fi executat acoperișul!

 

Stadionul Dinamo este dezvoltat ca o structură monovolum, permițând accesul tuturor spectatorilor de la nivelul solului, iar tribunele sunt acoperite aproape integral de scaune. Locația oferă următoarele categorii de locuri: standard, premium, VIP și o zonă de lounge. Intrarea directă este asigurată de 18 intrări pentru spectatori și 3 intrări oficiale pentru jucători, presă și persoane VIP. Arhitectura stadionului modernizat va avea în vedere cele mai avansate practici pentru proiectarea facilităților sportive în acord cu standardele de securitate, confort și economie a resurselor. În centrul conceptului de design se află folosirea într-un procent ridicat a materialelor reciclate, ca răspuns la directivele europene pentru o arhitectură ecologică și sustenabilă, cu amprentă minimă de dioxid de carbon. În plus, materialele avute în vedere, partea de mecanisme, greutatea și cantitatea de manoperă sunt mult reduse. Aceasta face propunerea Low & Bonar foarte rezonabilă economic și extrem de profitabilă.

Conceptul are scopul de a reduce în mare măsură munca efectivă pe șantier. Tribunele sunt construite din elemente prefabricate din beton, iar acoperișul constă într-o structură de oțel și o membrană tensionată PVDF. Structura metalică este compusă din 3 inele deformate armonic (unul către terenul de joc, altul care conturează coama și al treilea către periferia structurii).

Structura de console din bare de oțel poziționate în formă de V, se continuă cu profile tubulare pe un al patrulea contur, stabilit de zonarea funcțională.  Fiecare fermă are o geometrie unică și o înălțime optimă pentru a defini perfect designul funcțional și estetic al clădirii. Elementele diagonale sunt folosite pentru a susține suplimentar fermele. În vârful structurii de oțel se montează membrana tensionată de PDVF, care dă o tușă finală structurii stadionului, aparența exterioară și crează un înveliș protector împrejurul spectatorilor și jucătorilor. Spre exterior mai pot fi prevăzute grilaje cu lamele de lemn, care să dea construcției o notă de eleganță și natural.

 

SC Low & Bonar Romania SRL Tel.: 021 369 57 51

Mobil: +40 723 912 647

info_ro@mehgies.com

www.mehgies.com

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri