Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...Sisteme iluminare

Lucarna - între așteptări și rezultate

12 mai 2021
Este încă prezentă în peisajul arhitectural actual, pentru că a fost, timp de sute de ani, singura soluție viabilă de a ilumina și aerisi un spațiu de sub acoperiș, o mansardă. Poate că lumina nu a fost din abundență,și nici protecția termică prea performantă, dar... acestea au fost vremurile și materialele lor. și azi mai sunt construite uneori, în câte un proiect care tinde să dea acoperișului un plus de ritm, totuși din ce în ce mai rar; au cam pierdut la capitolul costuri suplimentare și nici confortul interior asociat lor nu mai poate fi privit ca un atu, de la apariția ferestrelor de mansardă. Totuși, să nu uităm că lucarnele au fost o invenție strălucită în arhitectură, care au permis în fond apariția mansardelor locuite.

Restaurare rulouri exterioare interbelice

29 ianuarie 2021
În ultima ediție a revistei am abordat tema jaluzelelor clasice din lemn întâlnite în construcțiile interbelice și care cu o minimă intervenție (re)devin perfect funcționale. Relativ la operațiunile necesare de restaurare și mentenanță, am discutat cu domnul Nicolae Petruș, unul dintre puținii specialiști care mai activează în acest domeniu în București.

Fereastra de mansardă, în era digitalizării

14 martie 2019
Cu o istorie de peste un secol și jumătate, fereastra de mansardă a evoluat de la o simplă deschidere în planul învelitorii, nu foarte diferită de un luminator, la sistemele moderne care încorporează cele mai performante materiale. Mai mult decât atât, ferestrele de mansardă au intrat într-o nouă eră, cea a sistemelor inteligente, legate de digitalizare și de automatizarea clădirii, având ca ținte confortul și conceptul de casă activă.

Alege soluţiile complete de la VELUX!

13 septembrie 2017
Pe o piață în continuă dezvoltare și schimbare, cauzată de condițiile geo-politice, VELUX este producătorul care reușește să se mențină în top, de 20 de ani.

Despre locuințe sănătoase și climat interior

15 septembrie 2015
Am fost creați pentru a trăi în aer liber, dar ne petrecem 90% din timp în spații interioare. Acestea sunt de fapt medii create artificial, iluminate, ventilate, aerisite, încălzite sau răcite tot artificial. Ele ne despart de mediul natural și, de regulă, au o calitate scăzută a aerului, niveluri de iluminare naturală insuficiente, disconfort termic, iar toți acești parametrii generează probleme de sănătate, precum astmul sau alergiile.

SINGURA REVISTA DE SPECIALITATE DIN DOMENIU


Vezi arhiva de reviste
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri