Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
Tegosolar – energie regenerabila integrata in acoperis

Panouri solare » Panouri Foto Voltaice | 07 noiembrie 2011
Tegosolar este cu adevarat o „tigla fotovoltaica”, nascuta din parteneriatul dintre Tegola Canadese si United Solar Ovonic LLC. Se integreaza impecabil in orice acoperis Tegola, combinand perfect functia de protectie si impermeabilizare cu
cea de producere de energie. Modulele fotovoltaice Tegosolar sunt realizate cu siliciu amorf in tripla jonctiune depus prin laminare. Iata cateva dintre avantajele modulelor fotovoltaice Tegosolar cu siliciu amorf aplicat in tehnologia „thin film”:

1. Raza larga de utilizare: poate fi orientat Est/Sud/Vest si cu o inclinatie optima intre 5 grade si 60 grade. Pozitionarea in afara acestui interval asigura un randament ridicat de 93%, putand fi productiv si in pozitionari de fatada (90 grade).

2. Tegosolar functioneaza la lumina solara directa dar si la lumina difuza. Modulele Tegosolar produc energie la 60-65% din capacitatea maxima chiar in zilele de iarna complet innorate. De asemenea, au capacitatea de a lucra intr-un interval orar extrem de larg in cursul unei zile, indiferent de conditiile de insorire.

3. Modulele Tegosolar sunt flexibile si usor de pus in opera, au greutate redusa - 12 kg/mp si nu implica modificari legate de incarcarea la vant si zapada.

4. Cost de productie (in termeni de energie utilizata) redus: este nevoie de doar 1,5 ani de exploatare pentru a acoperi energia utilizata pentru realizarea produsului.

5. Suprafata modulelor fotovoltaice este acoperita cu polimeri cu durabilitate mare care asigura capacitatea de autocuratare sub actiunea ploii, elimina efectul de reflexie si maresc durata de exploatare.

6. Modulele fotovoltaice Tegoso - lar sunt pedonabile si nu necesita intretinere speciala, fiind acoperite la suprafata cu un film de teflon capabil de autocuratare la ploi
150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri