Ursa

ULTIMELE STIRI

Câștigătorii celei de-a treia ediții regionale Bringing Light to Life 2020 Architectural

Pe 25 martie 2020, în cadrul unei ceremonii online, VELUX a...

Novatik NATURA | Ţigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Fie că vorbim de un cămin nou sau de renovarea unei locuin...

Mehler Texnologies® se alătură Grupului Freudenberg

Textile în Transformare – este ceea ce facem la Mehler T...

Mehler Texnologies® se alatura Grupului Freudenberg

Hueckelhoven, 12 Mai 2020. Textile in Transformare – este ...

Participă și tu la manifestările expoziționale home & deco ale anului 2020

În perioada 2 – 5 aprilie 2020, în cadrul Centrului Expo...

Novatik NATURA – o noua generație de țigle metalice cu acoperire de rocă vulcanică

Compania Novatik lansează un nou produs în gama sistemelor...

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente ...
URSA - pentru consum de energie aproape zero

Mansarde » Hidroizolatii | 29 ianuarie 2021

 

Performanțele energetice ale unei clădiri, în accepțiunea actuală, sunt reflectate în principal de următoarele carac­te­ristici: eficiența surselor de cli­­matizare (încălzire/răcire), cu uti­lizarea unor surse regenerabile de energie (mi­ni­mum 10%), și redu­cerea pier­derilor prin folosirea unor materiale ter­moizolante de cea mai bună calitate. În primul eșalon al efor­turilor de a aduce spre zero con­su­mul de energie al unei construcții se află producătorii de vată minerală, iar URSA România demonstrează an de an că soluțiile propuse de această companie sunt printre cele mai bune, com­plete și economice metode de a ne atinge scopul. Subiectul este deosebit de important în această perioadă, când trebuie să ne adaptăm la noile directive europene și, în același timp, să reducem consistent cheltuielile alocate clima­tizării diferitelor tipuri de imobile. 

Anul 2021 vine cu schimbări radicale în modul de a construi, din perspectiva eficienței energetice a clădirilor. Pentru ca România să se alinieze directivelor europene, practic toate clădirile noi, re­cep­ționate pe baza unor autorizații emise începând cu 31 decembrie 2020, trebuie să aibă performanțe energetice foarte ridicate. În limbajul specialiștilor, acestea sunt numite clădiri nZEB – nearly Zero-Energy Building, respectiv clădiri cu consum de energie aproape zero. Reglementarea a fost deja pusă în practică de la începutul anului 2019 pentru clădirile noi aflate în proprietatea sau administrarea autorităților publice. Aceste obligații sunt prevăzute chiar de cer­tificatul de urbanism, deci... nu se mai poate construi fără a demonstra prin proiect că vei avea un imobil modern, cu pierderi de energie cât mai aproape de zero, și că vei respecta întocmai acest proiect.

Bineînțeles, prin anumite opti­mizări (panouri solare, pompe de căl­dură etc.) se poate ajunge la obținerea unei case active, adică pro­ducătoare de ener­gie supli­mentară, ceea ce este cu atât mai bine.

Obținerea de energie din surse regenerabile este un aspect important, dar toate eforturile ar fi în zadar fără o ter­­mo­izolare performantă, care să vizeze toate elementele de construcție exterioare și interioare, de la fundație la acoperiș. Termoizolarea nu reprezintă mai mult de 5% din costurile realizării unei construcții, dar avantajele sunt evidente. Vata minerală de ultimă generație, fabricată cu lianți care să asigure un mediu sănătos și să nu degaje gaze toxice în caz de incendiu, s-a dovedit o soluție excelentă atât pentru termoizolare, cât și pentru fonoizolare, cu un transfer natural al umidității între inte­riorul și exteriorul construcției. Spre deosebire de alte materiale întâlnite pe piață, vata minerală este ignifugă (clasa A1), reprezentând cea mai sigură soluție din acest punct de vedere.

 

 

 

O construcție înregistrează pierderi

prin toate elementele de construcție astfel:

 

- 25-35% prin tavan/acoperiș

- 15-25% prin pereți

- 10-20% prin pardoseală

- 10-20% prin ferestre

- 15-25 % prin curenții de aer

 

În afară de curenții de aer și ferestre, celelalte căi de pierdere a energiei pot fi controlate cu ajutorul straturilor de vată minerală, ceea ce poate însemna reducerea facturilor de consum cu până la 75-80 %, îmbunătățind în același timp confortul general.

Este un avantaj pe care nimeni nu îl poate neglija, mai ales dacă este de acord cu trendul actual de reducere a poluării și a amprentei de carbon a clădirilor.

 

 

 

Pentru a realiza o izolare termică și fonică integrală a construcțiilor, URSA vine cu soluții dintre cele mai variate:

- Gama URSA Glasswool – vată de sticlă cașerată sau necașerată pentru acoperișuri înclinate și mansarde locuite, fațade ventilate, ziduri de compartimentare, poduri nelocuite, planșee, pardoseli, case de lemn sau hale industriale, aplicații navale sau izolații tehnice.

- Gama URSA Terra – vată minerală pentru pereți de compartimentare, hale industriale, pereți și plafoane de subsoluri, garaje sau crame.

- Gama URSA Tech – saltele din vată minerală de sticlă cu fibre verticale, pentru izolarea profesională a instalațiilor, rezervoarelor sau containerelor de orice tip și formă.

- Gama URSA Air – produse pentru realizarea canalelor de vetilație și climatizare.

Pentru acoperiș, vata minerală este cea mai utilizată soluție de termoizolare, având costuri reduse și punere în operă rapidă, folosind integral și fără adaosuri structura clasică a unei șarpante.

Fiind elastică și comprimabilă, vata minerală poate fi utilizată pentru orice tip de acoperiș, cu orice formă. Greutatea redusă nu încarcă structura, iar proprietățile excelente de absorbție a undelor sonore de diferite frecvențe o fac potrivită pentru amplasarea sub orice tip de învelitoare, oferind confortul acustic al mansardelor. Din oferta URSA Glasswool, pot fi menționate variantele saltelele de vată minerală de sticlă SF32, SF34 și SF38 (autoportantă). 

Datorită implementării celor mai noi cercetări și tehnologii, se optimizează amprenta verde a clădirilor termoizolate: produsele din gama Ursa BIOnic nu conțin substanțe ce distrug stratul de ozon sau potențează efectul de seră al atmosferei - clorofluorocarburi (FCKW, H-FCKW), hidrofluorocarburi (H-FKW) sau hexafluorură de sulf (SF6).

 

Folia de difuzie URSA SECO 0,02

O problemă importantă pentru rezistența în timp a acoperișurilor este transferul de vapori dintre interior și exterior, în paralel cu protejarea structurii de umiditatea din precipitații intervenită accidental. În acest scop, a fost concepută folia URSA SECO 0,02, permeabilă la vapori dar impermeabilă la apă, cu margini autoadezive, utilizată ca strat de difuzie sub învelitoare. Riscul de condens și infiltrații dispare, iar acoperișul este perfect protejat pentru o durată de viață îndelungată. Această folie anticondens are rezistență crescută la rupere și perforare datorită materialului pe bază de polipropilenă țesută, în 3 straturi, rezistență la vânt, datorită marginilor autoadezive de pe ambele fețe ale foliei și rezistență crescută la agenții de protecție a lemnului.

Mai mult, marcajele de suprapunere ușurează montajul corect pentru obținerea unei protecții optime.

 

Pentru a veni în întâmpinarea celor care vor să găsească cea mai bună soluție pentru izolarea unei construcții, fie că sunt arhitecți, constructori, montatori de acoperișuri, dezvoltatori sau beneficiari direcți, URSA a dezvoltat serviciul izolez­destept.ro. Aici pot fi obținute, introducând datele lucrării, oferte personalizate care includ cel mai potrivit tip de vată minerală, necesarul de materiale, consultanță gratuită, condiții avantajoase de livrare și alte servicii necesare unei lucrări de înaltă performanță. 

 

150 de ani alaturi de profesionistii in acoperisuri