Suntem obișnuiți ca imaginea unui oraș să integreze acoperișuri fălțuite și fațade din materiale nobile, fie că acestea aparțin unor clădiri cu valențe istorice sau unor construcții moderne. De fiecare dată, apreciem în mod deosebit materialele: cuprul și titan-zincul – soluții consacrate, adaptate perfect la cerințele oricărui tip de arhitectură, din orice epocă.
Suntem obișnuiți ca imaginea unui oraș să integreze acoperișuri fălțuite și fațade din materiale nobile, fie că acestea aparțin unor clădiri cu valențe istorice sau unor construcții moderne. De fiecare dată, apreciem în mod deosebit materialele: cuprul și titan-zincul – soluții consacrate, adaptate perfect la cerințele oricărui tip de arhitectură, din orice epocă.
Cupru
Detalii pe: www.tablacupru.ro
Lucrări de referință cu tablă TECU® de la KME:
- Acoperișul și ultimele două etaje ale Hotelui Epoque din București
- Complexul Mănăstirii Dragomirna
Suntem obișnuiți ca imaginea unui oraș să integreze acoperișuri fălțuite și fațade din materiale nobile, fie că acestea aparțin unor clădiri cu valențe istorice sau unor construcții moderne. De fiecare dată, apreciem în mod deosebit materialele: cuprul și titan-zincul – soluții consacrate, adaptate perfect la cerințele oricărui tip de arhitectură, din orice epocă. Cuprul și titan-zincul conferă clădirilor de patrimoniu, construcțiilor rezidențiale, de birouri sau industriale moderne o notă aparte, specifică arhitecturii de înaltă clasă. Le admirăm în lucrări abordate prin fălțuire (simplă sau pe șipcă), sau preformate în fabrică, de exemplu în sisteme de șindrilă sau romboidale. Acoperirile devin complete prin sistemele de jgheaburi și burlane,realizate din aceleași materiale deosebite.Acoperișul din tablă de cupru asigură o durată de viață nelimitată și nu necesită întreținere specială; din punct de vedere tehnic, reprezintă cea mai bună soluție pentru învelitori. Suprafața naturală a tablei de cupru permite o multitudine de soluții creative unice, de la simpla placare până la forme complexe, surprinzătoare. Cel mai des le întâlnim pe acoperișul mănăstirilor și lăcașurilor de cult, dar și în cazul clădirilor de înaltă ținută estetică, cu grad ridicat de personalizare. Date fiind exigențele acestei piețe premium, gama de laminate TECU® fabricate de KME cuprinde mai multe variante coloristice: TECU® Classic – roșu clasic, având calitățile estetice ale cuprului strălucitor; TECU® Oxid – maro cu aspect preoxidat; TECU® Patina– verde patinat, obținut printr-un procedeu de îmbătrânire artificială.
Titan-Zinc
Detalii pe: www.titanzinc.ro
Lucrări de referință cu tablă Verozink:
- Clădirea aparținând Academiei Române de pe strada Ion Câmpineanu
- Complex de apartamente din Helsinki
Titan-zincul este unul dintre principalele metale neferoase utilizate pentru acoperișuri și fațade de calitate, datorită proprietăților excelente de prelucrare, rezistenței la diferențe de temperaturi, duratei lungi de viață. Sunt recomandate pentru placări de fațade, învelitori, lucrări de tinichigerie (jgheaburi, burlane, coșuri de fum, șeminee, accesorii). Principalul avantaj al acestui material constă în lipsa necesității întreținerii și revopsirii (comparativ cu tabla zincată) și în costurile de achiziție reduse, dacă se ia în calcul rezistența la uzură (perioadă de garanție de minimum 40 de ani).
Utilizarea zincului pentru acoperișuri datează din secolul al XIX-lea, când tehnologia a fost dezvoltată la Paris, dar și în alte orașe importante ale Europei de Vest. În București, multe clădiri impozante ridicate în perioada interbelică au beneficiat de acest tip de învelitoare, ca și în zona Ardealului, sub influența arhitecturii austro-ungare. În perioada comunismului, acoperișurile acestor clădiri au fost recondiționate cu tablă din oțel zincat, care însă nu au făcut față, atât din punct de vedere al durabilității, cât și al aspectului, dăunând valorii arhitecturale și aspectului urban. Din fericire, în zilele noastre administrațiile locale și organizațiile pentru protecția patrimoniului construit au înțeles necesitatea remedierii acoperișurilor degradate utilizând tablă din titan-zinc, și nu oțel zincat. S-a înțeles că, prin folosirea materialelor de înaltă calitate, care rezistă chiar și 100 ani, sunt evitate costurile de întreținere, cele pentru noi materiale și manoperă. În privința aspectului, și la titan-zinc posibilitățile sunt numeroase: sub marca Verozinc, a fost lansată varianta prepatinată, care constă în tratamentul suprafeței pentru a induce în mod artificial o schimbare de culoare, care imită patina naturală (VM “Quartz”, RZ “Patina”). Prin intermediul oxidului de zinc, se asigură și protecția materialului. De asemenea, vor fi disponibile și culori închise (VM “Antracit” şi RZ “Grafit”), culori estompate (VM “Pig mento”), sau variante pre-patinate: antichizate, gri-albăstrui și gri-grafit.
Detalii pe: www.color-metal.ro